"Houd uw snavel en stem niet op Rood!"

In een opmerkelijk campagnefilmpje roept Rudy de duif op om niet op Rood! te stemmen, zodat de leegstand niet zal worden aangepakt na de verkiezingen van 14 oktober. Rudy vindt het namelijk aangenaam toeven in de vele leegstaande huizen in Gent.

"Kzoe geirn ennen dat dat na 14 oktober oek zoe blijft", dat zegt Rudy in het campagnefilmpje van Rood!.

De partij klaagt met het filmpje de massale leegstand aan in Gent. Volgens lijsttrekker Bart Vandersteene “wordt de situatie in Gent echt schrijnend. Er staan honderden sociale woningen leeg die wachten op de nodige fondsen voor renovatie. Op de privémarkt worden woningen opgekocht voor speculatie wat leidt tot leegstand". Voor Rood! is de woonproblematiek dan ook nummer 1 prioriteit voor deze verkiezingen.

lees ook