Citroën gaat opnieuw een 2CV maken

De Franse autobouwer Citroën komt eind 2013 met een nieuw model dat gebaseerd zal zijn op Citroëns legendarische 2CV, ook gekend als de "geit" of "eend". De 2CV stond bekend voor zijn eenvoud en zijn lage kostprijs, de nieuwe versie wordt geen "low budget auto".

"We hebben een project voor een eenvoudige, zuinige, moderne wagen aan een betaalbare prijs", zegt algemeen directeur Frédéric Banzet op de website van La Tribune. "We hebben de beslissing genomen om de wagen te gaan bouwen. Dat zal gebeuren in Madrid".

Het nieuwe model, waarover al jaren geruchten de ronde deden, zou op de markt kunnen komen in 2014.

Verantwoordelijken van Citroën lieten wel al verstaan dat, ondanks aantrekkelijke tarieven, het niet zal gaan om een "low budget auto". De nieuwe 2CV zal bovendien bestemd zijn voor de Europese markt.