Doodstraf voor man die bosbrand aangestoken heeft

In de Amerikaanse staat Californië heeft een man de doodstraf gekregen voor het aansteken van een bosbrand in 2003. Bij de brand kwamen toen 5 mensen om het leven.
archieffoto van de bosbrand

De man had een brandende toorts in het struikgewas gegooid, waarna het vuur meteen opflakkerde. Bij de dagenlange brand die daarop onstond, kwamen 5 mensen om het leven, raakten 1.000 huizen verwoest en werden tienduizenden hectare bos in de as gelegd.

De advocaat van de man probeerde nog aan te tonen dat het nooit de bedoeling was om mensen te doden en dat de 5 slachtoffers waren overleden aan hartaanvallen, maar die redenering heeft het hof niet gevolgd.

De rechtbank achtte de man schuldig aan 5-voudige moord en kreeg de doodstraf.

In Californië bestaat de doodstraf nog, maar ze wordt nog maar zelden uitgevoerd.