Fox News toont live hoe man zelfmoord pleegt

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft gisteren live laten zien hoe een man zichzelf een kogel door het hoofd schoot na een politieachtervolging in de staat Arizona. De Fox-presentator verontschuldigde zich meteen voor het tonen van de beelden.

Fox bracht live verslag uit van een wilde achtervolging in de buurt van Phoenix in de staat Arizona. Op een bepaald moment reed de verdachte met zijn wagen van de weg, stapte hij uit en liep hij weg.

Net op het moment dat Fox-nieuwsanker Shepard Smith (archieffoto links) zei dat het altijd uitkijken is hoe zulke zaken aflopen, stopte de verdachte met lopen, richtte een geweer naar zijn hoofd en haalde de trekker over.

De uitzending werd bruusk afgebroken en er werd snel overgeschakeld naar een reclameblok. Meteen na de reclame excuseerde presentator Smith zich in naam van de zender en gaf hij toe dat de zender een fout had gemaakt. "Het spijt ons allemaal. Die beelden hoorden niet thuis in de uitzending", zei hij.

Live achtervolgingen door de politie worden vaak op de Amerikaanse televisie getoond. Normaal gezien worden dergelijke achtervolgingen met 5 seconden vertraging uitgezonden, zodat er indien nodig tijdig kan ingegrepen worden. Maar deze keer liep het dus fout.