Gouden Carolus en Mort Subite krijgen bieraward

Twee Belgische bieren hebben elk een award binnengehaald op de World Beer Awards, waaraan 600 bieren uit 32 landen hebben deelgenomen. De Gouden Carolus kreeg de prijs van beste donker bier, de Mort Subite Oude Geuze de prijs van beste zuur bier.

De award voor 's werelds beste bier ging dit jaar naar Deschutes Red Chair, een Amerikaanse ale. Vorig jaar kreeg het bier al de prijs van beste sterk bier/extra special pale ale.

De twee Belgische bieren hebben elk in hun deelcategorieën gewonnen. De Gouden Carolus Classic kreeg de award beste donker bier. Eerder had het bier al de prijs van beste abdij/trappistenbier (2010) gekregen en beste donkere ale (2009 en 2007).

De Mort Subite Oude Gueuze kreeg de award beste zuur bier. Het is de eerste prijs die het bier krijgt op de World Beer Awards.