Hinder Gent-St-Pieters door werken aan spoorbrug

Het treinverkeer van en naar het station Gent-Sint-Pieters zal dit weekend hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de spoorwegbrug, de brug over de Krijgslaan. De brug is 100 jaar oud en is dringend aan vernieuwing toe.

De brug is waardevol erfgoed uit de tijd van de Wereldtentoonstelling in Gent in 1913. De brug is 21 meter lang en weegt 700 ton.

"We hebben de brug opgesplitst in 2 stukken langs beide kanten van de Krijgslaan waar de brug zal geïnstalleerd worden. Die zullen met een grote hydraulische wagen stilletjes aan op hun plaats gerold worden. Uiteindelijk is het dan centimeter- en zelfs millimeterwerk, want zo'n zware brug kan je natuurlijk niet zomaar in één keer plaatsen", zegt Thomas Baeken van Infrabel.

De eerste fase van de werkzaamheden is vanochtend begonnen en duurt tot maandag 5 uur. Er rijden vervangbussen. Ook volgend weekend wordt er gewerkt aan de brug.