Liberalen verdacht van verkiezingsfraude in 2006

De Oudenaardse raadkamer heeft deze week beslist eerste schepen Veerle Nachtegaele (Open VLD) en OCMW-voorzitter Kurt Fonteyne (Open VLD) van Wortegem-Petegem te verwijzen naar de correctionele rechtbank op verdenking van respectievelijk valsheid in geschrifte en het gebruik van vervalste stukken. Dat meldt Het Nieuwsblad

Oud-burgemeester Johan Delmulle (N-VA) diende na de verkiezingen in 2006 een klacht in, die leidde tot herverkiezingen in april 2007. Die klacht werd deze week gegrond verklaard. De rechter ziet voldoende aanwijzigingen om de twee Open VLD-kopstukken, die samen een huisartsenpraktijk runnen, te verdenken van verkiezingsfraude in 2006.

Zo wordt Veerle Nachtegaele, nummer 2 op de Open VLD-lijst voor de aankomende verkiezingen, ervan verdacht zeven medische attesten van een collega-arts te hebben vervalst om volmachten van patiënten te bekomen. Ze zou de handtekening hebben vervalst om de gemeentekieswet te omzeilen. De wet schrijft namelijk voor dat artsen die zich kandidaat stellen met het oog op volmachten niet in eigen naam medische attesten mogen uitschrijven.

Kurt Fonteyne, die nu de lijst duwt, moet zich verantwoorden voor het gebruik van een vervalst stuk. Hij zou een volmacht voor een dementerende patiënt hebben gebruikt waarvan hij wist dat de handtekening was vervalst.

Nachtegaele betreurt dat die beslissing nu valt, op slechts twee weken voor de verkiezingen. "Ik ben onschuldig en handel in eer en geweten. Ik hoop dat de mensen zullen relativeren en dat dit nieuws geen impact zal hebben op de uitslag van de verkiezingen", zegt ze aan het Nieuwsblad.

lees ook