Motown-hitschrijver Frank Wilson overleden

De Amerikaanse zanger, producer en liedjesschrijver Frank Wilson is overleden na een lang gevecht tegen prostaatkanker. Hij werd 71. Wilson was de man achter vele Motownhits als "Love child" en "Stoned love" van The Supremes.

Wilson ging aan de slag voor platenfirma Motown in 1965. In de studio's in Los Angeles werkte hij mee aan het nummer "Stevie" van Patrice Holloway. Wilson verhuisde later naar Detroit, waar het hoofdkantoor van Motown was gevestigd. Daar maakte hij kennis met artiesten als Brenda Holloway, The Four Tops en Eddie Kendricks. 

Tussen 1965 en 1976 schreef en produceerde hij hits als "Love child" en "Stoned love" voor The Supremes, "All I need" voor The Temptations, "Chained" voor Marvin Gaye en "Whole lot of shakin' in my heart" voor Smokey Robinson & the Miracles.

Zelf zong Wilson het nummer "Do I love you (indeed I do)" in. Van de 250 singles bleven er slechts 2 of 3 bewaard. Wilson had besloten dat hij liever produceerde dan zong en liet ze vernietigen. De overgebleven singles zijn ware verzamelaarsobjecten. Eén single ging in 2009 van de hand voor meer dan 31.000 euro.