Spanjaarden betogen opnieuw in Madrid

In Madrid hebben duizenden Spanjaarden opnieuw betoogd tegen de hogere belastingen, de besparingen en de hoge werkloosheid. Het is al de derde keer deze week dat Spaanse betogers in de buurt van het parlement hun ongenoegen uiten.

Bij een betoging dinsdag was het tot rellen gekomen tussen een aantal betogers die naar het parlement wilden oprukken en de oproerpolitie. Die was ook nu massaal aanwezig maar de betoging verliep rustig.

De betoging was een initiatief van de Indignado-beweging. De betogers eisten het aftreden van de regering-Rajoy.

Vrijdag heeft de conservatieve regering een begroting voor 2013 goedgekeurd met voor 39 miljard euro besparingen.

Bijna 25 procent van de beroepsbevolking in Spanje is werkloos, het hoogste percentage van alle landen van de eurozone.