Verloren werk van Haasse gevonden en gepubliceerd

Een jaar na de dood van de Nederlandse schrijfster Hella Haasse worden nieuwe verhalen van haar gepubliceerd. Het gaat om de bundel "Maanlicht", waarin vertellingen staan die Haasse tijdens haar leven zelf niet kon terugvinden. Volgens uitgeverij Querido zijn het typische Haasse-vertellingen.

Haasse, wel eens de Grand Old Lady van de Nederlandse literatuur genoemd, en bij ons vooral bekend van de romans "Oeroeg" en "Heren van de thee", overleed precies een jaar geleden. Ze werd 93.

Voor haar dood had de schrijfster het over een map met verhalen die ze thuis niet meer kon terugvinden. Ze vreesde dat de papieren per ongeluk door de papierversnipperaar waren gehaald. Na haar dood werd de map echter wel teruggevonden.

De verhalen uit de map spelen zich af in spookachtige huizen. Huizen en geheimzinnige, duistere verschijningen hebben altijd een rol gespeeld in het werk van Haasse. Bij de gevonden verhalen is dat niet anders.

Meest gelezen