Vlaming omgekomen bij overstromingen in Spanje

Bij overstromingen in het zuiden van Spanje zijn zeker tien doden gevallen, onder wie 1 Belg. De regio's Andalusië en Murcia worden getroffen door hevige regenval na maanden van extreme droogte. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en straten staan blank.

De 90-jarige Vlaming woonde in de zuidelijke provincie Almeria en werd met een helikopter geëvacueerd naar een ziekenhuis in Vera, maar hij stierf onderweg. 

Nog in Almeria zijn een man en een vrouw dood teruggevonden in een auto. In Andalusië, vlak bij Malaga, is een 80-jarige vrouw verdronken. Er werden in de regio ook al 500 mensen geëvacueerd.

In de meer oostelijk gelegen regio Murcia werd vandaag het lichaam van een man van ongeveer 50 jaar ontdekt. Dat brengt het aantal dodelijke slachtoffers in die regio op vier. Eerder werden in Murcia een meisje van tien en twee mannen, van wie er één met zijn auto in een ravijn belandde, dood aangetroffen.