Yves Leterme sluit volop voorakkoorden

Ex-premier Yves Leterme (CD&V) werkt in zijn provincie West-Vlaanderen mee voorakkoorden uit. Dat zegt hij in een interview in De Morgen. "Waar men mij gevraagd heeft om te helpen, heb ik de afgelopen twee, drie jaar als goede militant geholpen".

West-Vlaanderen is de traditionele machtsbasis voor CD&V, maar die positie dreigt nu in gevaar te komen. De christendemocraten zetten daarom volledig in op de populaire Yves Leterme.

Ondanks zijn opdracht als adjunct-secretaris-generaal bij de OESO vindt Leterme tijd om in zijn provincie nog een belangrijke rol te spelen en tal van voorakkoorden mee af te sluiten. Leterme zegt dat hij "zich nergens heeft opgedrongen" en erkent dat hij al voorakkoorden heeft ondertekend. "Net zoals Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Johan Vande Lanotte (SP.A)", voegt hij eraan toe. Leterme wijst er nog eens extra op dat het sluiten van voorakkoorden "van alle partijen is".

lees ook