"Ik moet weten wat er gebeurd is met mijn kinderen"

Het parket van Brussel houdt voorlopig de lippen stijf op mekaar over de viervoudige moord in Etterbeek. Vrijdag trof een 39-jarige man zijn vrouw en drie kinderen thuis dood aan. Ze waren alle vier de keel doorgesneden.

Op de Franstalige zender RTL zei de man dat hij aan het werk was in een restaurant en dat hij ongerust werd toen hij nog niks gehoord had van zijn familie. Thuis ontdekte hij de vier lichamen.

"Het was donker binnen. Ik riep hen, maar niemand antwoordde. Toen ik het licht aanstak, zag ik overal bloed" zo getuigde de man op RTL. Hij wil graag weten wat er gebeurd is. "Ze zijn er niet meer. Ik heb niet begrepen wat er gebeurd is, hoe het gebeurd is. Ik moet het weten want ik ben hun vader. Ik moet weten wat er met mijn kinderen gebeurd is."

De familie, van Indiase origine, had volgens de man geen vijanden. Hij is intussen al verhoord door de politie en is daarna opgevangen bij vrienden.

Het parket heeft bevestigd dat het om een viervoudige moord gaat, maar weigert alle verdere commentaar. Volgens een woordvoerder van het parket wordt de dader van de feiten opgespoord en zou elke communicatie momenteel het onderzoek kunnen schaden.