Angst doet George Michael Australische tour annuleren

De Britse popzanger George Michael heeft zijn tournee in Australië geannuleerd. Zijn zware longontsteking van vorig jaar is nog altijd een trauma. Michael ondervindt naar eigen zeggen een "grote angst". "De annulatie van 9 concerten breekt mijn hart", laat hij aan zijn fans weten.

George Michael zweefde vorig jaar een tijdje tussen leven en dood. De zanger werd in november in een ziekenhuis in Wenen opgenomen met een levensbedreigende longontsteking.

"Sinds mijn ziekte van vorig jaar heb ik tevergeefs geprobeerd om over het trauma, waarvoor de artsen mij gewaarschuwd hadden, heen te komen", schrijft hij op zijn website. "Ik dacht -ten onrechte- dat het maken van muziek en het optreden voor een publiek therapeutisch zou kunnen werken", zegt hij nog.

De voorbije maand heeft Michael nog een aantal optredens gegeven. "Helaas, ik heb onderschat hoe moeilijk dit jaar zou zijn. Ik hoopte dat de shows mij vreugde zouden bezorgen en dat mijn stem volledig zou herstellen. Ik geloof wel dat enkele recente concerten mijn beste ooit waren", stelt de zanger.

Het eerstvolgende concert van Michael is gepland voor december. Dan toert hij in het Verenigd Koninkrijk.