Dode bij een messengevecht in Sint-Truiden

In Sint-Truiden zijn een dode en verschillende gewonden gevallen bij een messengevecht tussen twee Afghaanse families. Volgens het Belang van Limburg ligt een vrouwenkwestie aan de basis van de ruzie. De politie en het parket onderzoeken de zaak.

De ruzie ontstond rond zeven uur vanavond. Een aantal Afghanen uit Antwerpen vielen binnen bij een Afghaanse familie die in Sint-Truiden woont. Binnen in huis ontstond een ruzie, die dan verder op straat is uitgevochten. Daar kwamen ook messen aan te pas en er werd ook een auto stuk geslagen met baseball-bats.

Uiteindelijk belandden vijf mensen in het ziekenhuis. Een van hen was er erg aan toe en overleed korte tijd later. 

Het Belang van Limburg citeert een neef van de familie uit Sint-Truiden die zegt dat de familie al lang gestalkt werd door de Afghanen uit Antwerpen. Een getrouwde man uit die familie zou een relatie gewild hebben met de dochter des huizes, maar zij en de familie uit Sint-Truiden wilden dat niet.

De hele straat werd afgezet. De federale gerechtelijke politie van Hasselt en het Hasseltse parket onderzoeken de omstandigheden van de vechtpartij en de reden van de ruzie.