Erik en Sanne zingen een laatste keer "Veel te mooi"

Erik Van Neygen en Sanne hebben in zaal De Roma in Borgerhout voor zo'n 1.250 mensen hun afscheidsconcert gegeven. Het duo, zowel muzikaal als privé, zong 22 jaar samen. Ze kregen als verrassing uit handen van Miek en Roel een gouden plaat voor 10.000 verkochte cd's van "De fantastische expeditie".

Erik en Sanne braken in 1990 door met "Veel te mooi". Het nummer ging 75.000 keer over de toonbank en prijkte wekenlang in de Vlaamse hitparades. Niet alleen over de hit werd veel geschreven in de pers, ook over de relatie van Erik en Sanne. Sanne was pas 17 jaar, Erik toen 39.

Na "Veel te mooi" volgden nog nummers samen, maar Sanne ging ook haar eigen weg en scoorde hits met de cover "Het huis dat tussen rozen stond" en "Land van ons twee". Naast zanger werd Erik ook manager en producer van Sanne. De albums "Veel liever", "Details" en "In één woord" waren goed voor platina, de duet-cd "Mee met de zon" en "Vertrouwen" werden goud.

In 2009 en 2010 werd Erik getroffen door een hersenbloeding. Sindsdien lijdt hij aan chronische pijnen. Het duo beslist daarom in 2012 om nog één album op te nemen en dat wordt er eentje met Amerikaanse countrymuziek: "De fantastische expeditie".

Erik en Sanne willen bij het publiek vooral herinnerd worden als zangers die oprechte muziek brachten. "Muziek die dicht bij de mensen staat", verwoorden Erik en Sanne het zelf.