Man rijdt in op mensen na vechtpartij

In Sint-Niklaas heeft een man na een vechtpartij verschillende omstaanders aangereden. De vechtpartij was begonnen in een dancing en werd na de tussenkomst van de buitenwippers voortgezet op de parking.

Het incident gebeurde aan dancing Queen of Clubs aan de N70, de Oude Baan tussen Gent en Antwerpen. Enkele fuifgangers waren met elkaar op de vuist gegaan, maar al snel werden ze uiteengehaald door het veiligheidspersoneel van de dancing.

De vechtersbazen zijn buitengezet en hebben dan maar op de parking van de dancing de vechtpartij voortgezet. Een man is in zijn auto gestapt en is op de rivaliserende groep ingereden. Enkele mensen zijn lichtgewond geraakt en zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De bestuurder heeft daarna geprobeerd een politie-inspecteur aan te rijden, maar die kon de aankomende wagen nog net ontwijken. De bestuurder kon worden opgepakt. Hij is ter beschikking gesteld van het parket. Het onderzoek is nog aan de gang.