Paus benoemt 4 vrouwen in de Romeinse Curie

Paus Benedictus XVI heeft 13 nieuwe leden benoemd in de Pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede, een belangrijk onderdeel van de Romeinse Curie. Het gaat om 5 bisschoppen, 1 priester en 7 leken, onder wie vier vrouwen. Dat meldt Radio Vaticaan.

Bij de benoemde leken zijn er een paar opvallende namen: de Congolese advocate Marie-Madeleine Kalala, lid van het Panel of the Wise van de Afrikaanse Unie en Juan Sumovia, directeur-generaal van de Internationale Organisatie van de Arbeid.

De paus heeft ook 9 raadgevers benoemd in de Pauselijke Raad voor Gerechtigheid en Vrede. Ze zijn afkomstig uit 7 verschillende landen. De meest bekende naam is Nicolas Michel, professor internationaal recht aan de faculteit rechten van de universiteit van Genève.

De Romeinse Curie is het bestuursapparaat van de paus, waarbij het staatssecretariaat aan het hoofd staat. Daarnaast zijn er congregaties, pauselijke raden, pauselijke commissies, pauselijke academies, rechtbanken, pauselijke aartsbasilieken, pauselijke universiteiten in Rome, enkele financiële instellingen, media en andere instellingen en bureaus.