12 minuten sneller van Antwerpse ring naar Ranst

De spitsstrook langs de E313 Antwerpen-Hasselt tussen de Antwerpse Ring en de splitsing van de E313/E34 in Ranst doet de reistijd gemiddeld met 12 minuten dalen. De spitsstrook werd exact een jaar geleden in gebruik genomen en levert goed werk.

De E313 raakte op dat punt tot 1 jaar geleden erg verzadigd met erg lange wachttijden tot gevolg. Sinds een jaar is de pechstrook omgevormd tot een spitsstrook, een vierde rijstrook die enkel tijdens de spits gebruikt kan worden. Die strook zorgt ervoor dat de reistijd met gemiddeld 12 minuten vermindert. De filelengte is het afgelopen jaar afgenomen met 30 tot 45 minuten tijdens de avondspits.

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) heeft beslist om nog twee spitsstroken aan te leggen. Een tussen Sterrebeek-Heverlee en Holsbeek (E314) en een tussen Antwerpen-Noord en Sint-Job-in't-Goor (E19).