2 jongeren doodgeslagen om een verkeerde blik

In de Zuid-Franse stad Grenoble zijn 2 jonge mannen vermoord na een verkeerde blik. De twee 21-jarigen werden omsingeld door een bende van 15 jongeren die hen met stokken, messen en baseballknuppels om het leven brachten.

Frankrijk reageert geschokt door het gratuite geweld. Enkele uren voor de moord had het jongere broertje van een van de twee ruzie gehad aan de schoolpoort vanwege een kwade blik. 's Avonds werden ze in een park ineen geknuppeld en doodgestoken.

"Ik ben kwaad, maar ik wil geen wraak", aldus de moeder van een van hen. "Laat dit een voorbeeld zijn, laat dit de laatste keer zijn." Eerder was geopperd dat de twee het slachtoffer zijn geworden van een bendeoorlog, maar dat wordt door de politie ontkend. De jongens waren niet bekend bij de politie en een van hen stond zelfs bekend als bemiddelaar bij wijkconflicten.

Verschillende buurtbewoners stellen voor om morgenavond een witte mars te houden voor de twee jongens.