"Ik ga volop genieten van deze opdracht"

Friedl' Lesage volgt Phara De Aguirre op als voorzitter van de vakjury van de Gouden Boekenuil. De Radio 1-presentatrice wordt bijgestaan door Wim Brands, Frederick Vandromme, Elsbeth Etty, Diane Broeckhoven en Marc Reynebeau.
van links naar rechts: Wim Brands, Friedl' Lesage, Diane Broeckhoven, Frederick Vandromme, Elsbeth Etty.

Friedl' Lesage zal de komende maanden samen met vijf andere literatuurliefhebbers de kandidaten voor de Gouden Boekenuil selecteren. Eind januari 2013 wordt een longlist met 20 titels bekendgemaakt. Eind februari is de shortlist bekend.

"Ik heb altijd een groot ontzag gehad voor de jury van de Gouden Uil en de opvolger, de Gouden Boekenuil. Ik ga dan ook volop genieten van deze opdracht. Het is een heerlijkheid om me onder te dompelen in de Nederlandstalige literatuur van dit jaar", reageert Friedl' Lesage.

De Gouden Boekenuil is een van de belangrijkste literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied. Op 4 mei 2013 wordt de winnaar van de prijs bekendgemaakt in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 25.000 euro verbonden. Dit jaar ging de prijs naar "Het voorseizoen" van David Pefko.