"Ik lijsttrekker? Dat zou nieuws geweest zijn"

Staat Guy Verhofstadt wel op de juiste plaats op de lijst van Open VLD in Gent? De europarlementariër liet daar in "De ochtend" op Radio 1 even twijfel over bestaan door te stellen dat hij lijsttrekker in de Arteveldestad zou zijn.

Guy Verhofstadt, fractieleider van de liberalen in het Europees Parlement, was naar de studio van "De ochtend" afgezakt om te praten over het boek dat hij samen met Daniel Cohn-Bendit schreef, "Voor Europa, een manifest".

Verhofstadt schakelde gezwind over in verkiezingsmodus toen hem na zijn pleidooi voor een post-nationale revolutie in Europa, enkele vragen werden gesteld over de campagne van Open VLD in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

"We zullen dat wel zien op de dag van de verkiezingen zelf", pareerde Verhofstadt vlot, toen hem gevraagd werd of de Open VLD wel goed bezig was. Om daarna al even vlot te stellen dat hij in Gent de lijst zou trekken.

Macht der gewoonte wellicht want Verhofstadt blijft natuurlijk gewoon lijstduwer. "Ik lijsttrekker, dat zou inderdaad nogal nieuws geweest zijn", lachte hij toen hij gecorrigeerd werd. Mathias De Clercq, de lijsttrekker van Open VLD in Gent, denkt daar waarschijnlijk net hetzelfde over.

lees ook