"Met volle zakken nog een pintje pakken"

Onder het motto "Met volle zakken nog een pintje pakken" heeft de N-VA zondag een ludieke actie gehouden om de zondagsmarkt te verhuizen naar de Grote Markt. De partij betreurt dat de zondagsmarkt vooralsnog plaatsvindt in de Augustijnenlaan.

Dat de zondagsmarkt niet plaatsvindt op de Grote Markt vindt lijsttrekker Axana Ceulemans een gemiste kans. "Ons historisch centrum vormt een prachtig decor. OOk voor de horeca zou dit natuurlijk een opsteker zijn", stelt Ceulemans. Want, zo zegt ze, wie geniet er na het winkelen nu niet van een lekkere kop koffie in de winter of frisse pint in de zomer?

Volgens de lijsttrekker moeten alle kansen worden aangegrepen om het stadscentrum nieuw leven in te blazen. De politica beseft dat er praktische argumenten, zoals de brandveiligheid, eerst dienen onderzocht te worden, vooraleer de zondagsmarkt naar de Grote Markt kan verhuisd worden.

lees ook