Bijna een vijfde minder nieuwe auto’s in september

In september is bijna een vijfde minder auto’s ingeschreven. Dat meldt autofederatie Febiac. Bij zo goed als alle soorten voertuigen is er een sterke daling van het aantal inschrijvingen. Alleen motorfietsen doen het beter. Febiac relativeert de cijfers.

De autosector heeft het moeilijk, verschillende merken pakken daarom uit met spectaculaire kortingen om hun auto’s kwijt te geraken. Bijna alle categorieën van voertuigen (personenwagens, lichte en zware vracht, ...) noteren een daling. Wat personenwagens betreft, zijn er bijna 20 procent minder auto’s ingeschreven dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Autofederatie Febiac relativeert de cijfers. Volgens hen heeft de daling alles te maken met het feit dat er in september twee werkdagen minder waren dan in september vorig jaar. Bij een gelijk aantal werkdagen zou de daling van de inschrijvingen schommelen tussen de 10 en de 12 procent. Dat cijfer strookt met de daling die er ook was de afgelopen maanden.

Motorfietsen en moto’s doen het dan weer beter dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het aantal inschrijvingen van die soort is met 12 procent gestegen.