Doden bij zelfmoordaanslag in Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het noorden van Afghanistan zijn minstens 13 mensen om het leven gekomen, onder wie 3 NAVO-soldaten. Er zijn ook tientallen gewonden gevallen.

De aanslag deed zich voor in de oostelijke stad Khost, niet ver van de hoofdstad Kaboel. Een militair konvooi reed door een drukke menigte. Een zelfmoordterrorist reed met een bromfiets in op het konvooi en bracht een bom tot ontploffing.

Er zijn minstens 13 doden gevallen, onder wie ook 3 soldaten van de iSAF-troepenmacht van de NAVO. De NAVO maakt zoals gebruikelijk niets bekend over de nationaliteit van de slachtoffers. In de regio zijn wel Amerikaanse troepen gelegerd.

De aanslag is opgeëist door de taliban. Het aantal aanslagen in het oosten van Afghanistan is de laatste maanden sterk gestegen.