Eerste moslimbeurs trekt ruim 20.000 bezoekers

De veelbesproken eerste moslimbeurs in Brussel heeft meer dan 20.000 bezoekers gelokt. De organisatoren spreken over een groot succes en zijn opgetogen over het feit dat ook niet-moslims de beurs kwamen bezoeken.

Tijdens de vierdaagse beurs konden moslims er terecht  voor kledij, halalproducten, informatie over de bedevaart naar Mekka, enzovoort. Daarnaast vonden er verschillende debatten plaats, onder meer met de Saoedische sjeik Issam al-Bachi, wiens komst vorige week gehekeld werd.

Volgens Kamerlid Dennis Ducarme (MR) "aarzelt de sjeik niet om zelfmoordaanslagen te promoten". De organisatoren vinden dat de aanwezigheid op debatten van niet-onbesproken figuren "aantoont dat de beurs pleit voor een Europese islam die open en verantwoord is".