Hugo Chavez zou in VS stemmen op...?

De banden tussen de Verenigde Staten en Venezuela zijn niet bepaald hecht te noemen, maar de Venezolaanse president Hugo Chavez heeft wel een duidelijke voorkeur op wie hij zou stemmen, mocht hij een Amerikaanse staatsburger zijn.
Chavez, zelf in een kiesstrijd verwikkeld, zou in de VS stemmen op Obama.

In een interview op de Venezolaanse televisie sprak Chavez de volgende woorden: "Als ik Amerikaan was, dan zou ik voor Obama stemmen." Nog volgens de president van Venezuela is Obama een "goeie kerel" en diezelfde goeie kerel zou ook voor hem stemmen mocht hij een Venezolaan zijn die woont in de arbeidersbuurt van hoofdstad Caracas. Met die uitspraak verwijst Chavez naar de presidentsverkiezingen in eigen land, waar hij het opneemt tegen uitdager Henrique Capriles.

Chavez hoopt dat, mocht hij opnieuw president worden, de banden met de VS weer aangehaald worden. "Ik hoop dat we een nieuwe start kunnen nemen, met een goeie band tussen onze landen", aldus de president in datzelfde tv-interview.

lees ook