Jetairfly kondigt 60 nieuwe banen aan

Vanaf de paasvakantie 2013 gaat de Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly twee nieuwe Embraertoestellen in dienst nemen. Tegelijk komen er 60 banen bij. De toestellen zullen zowel in het drukkere zomerseizoen als in het winterseizoen worden ingezet.

Er is gekozen voor kleinere toestellen met 112 plaatsen, om meer "flexibiliteit" te creëren, luidt het in een persbericht.

Jetairfly wil nieuwe routes openen, een hogere frequentie en meer rechtstreekse vluchten aanbieden. "In het zomerseizoen zijn we dan met 900 personeelsleden, in plaats van de 840 dit jaar", zegt Van Haelemeesch. Jetairfly werkt deels met tijdelijke contracten om de piek van het zomerseizoen op te vangen.

Jetairfly zal na de vlootuitbreiding 21 vliegtuigen tellen, waarvan een groot deel Boeings 737 en 767. Qua capaciteit is de luchtvaartmaatschappij de nummer 2 in België, na Brussels Airlines.