Lichaam in Kempisch Dok: 3 personen aangehouden

Drie mensen zijn aangehouden nadat gisteravond in het Kempisch Dok in het Antwerpse havengebied het lichaam van een jongeman was opgevist. Die was vermist geraakt na een vechtpartij tijdens een nachtje stappen. Het parket onderzoekt nu hoe hij om het leven gekomen is.

De ruzie ontstond in een discotheek. De 20-jarige man vluchtte samen met vrienden naar buiten, naar een woonboot op het Kempisch Dok. Na een vechtpartij was het slachtoffer evenwel spoorloos verdwenen. Gisteravond hebben duikers zijn lichaam gevonden. Het parket onderzoekt hoe hij om het leven is gekomen.

"Er zijn drie personen voor verhoor binnengebracht en voorgeleid voor de onderzoeksrechter", zei Ken Witpas van het Antwerpse parket vanmiddag. "Die personen hebben zich vrijwillig gemeld als getuigen. Het verdere onderzoek zal nu uitwijzen of de drie personen getuigen zijn of verdachten in het kader van de vechtpartij."

Intussen zijn de drie (18, 19 en 21 jaar oud) in verdenking gesteld en aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk te doden.