Man die ex-vriendin neerschoot opnieuw in de cel

De 24-jarige jongeman die op 23 juli in Hasselt zijn ex-vriendin twee keer van dichtbij in het hoofd schoot, zit opnieuw in de cel. Vorige week was de man in afwachting van zijn proces vrijgekomen wegens een procedurefout.

De jongeman wordt vanavond voor de onderzoeksrechter geleid voor verkrachting, opsluiting en opzettelijke slagen en verwondingen. Het gaat om feiten die dateren van voor de poging tot moord op zijn ex-vriendin eind juli. Of hij aangehouden blijft, is nog niet duidelijk.

Volgens Steve Geerdens, de advocaat van de 19-jarige ex-vriendin, waren de feiten waarvoor nu een klacht is ingediend bekend bij het openbaar ministerie. Ze zijn gepleegd binnen de relatie met zijn cliënte. Hij klaagt aan dat de man werd vrijgelaten vorige week, want dat had niet zo hoeven te zijn, zegt Geerdens.

"Het vreemde voor mij is dat er een kans onbenut is gelaten en men gemeend heeft geen bijkomende vordering te moeten richten aan de onderzoeksrechter voor deze bekende feiten", aldus de advocaat. "Men heeft mijn cliënte in de kou laten staan. Wat ik nu doe is strafvordering in gang zetten en dat is in feite een kerntaak van het openbaar ministerie."

De familie reageert opgelucht dat de dader "opnieuw van de straat is geplukt", meldt Geerdens ook. Dat de man vorige week plots vrijkwam door een gerechtelijke blunder veroorzaakte heel wat commotie. Zijn voorlopige hechtenis was verlengd met drie maanden, terwijl dat maar één maand per keer had mogen zijn.

De 24-jarige schoot op 23 juli zijn 19-jarige ex-vriendin neer aan een interimkantoor in Hasselt. Na het schietincident hield hij zich urenlang verschanst in een schuur. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis.