Nieuw record voor werkloosheid in eurozone

De voorbije maand is het aantal werklozen in de eurozone gestegen tot het hoogste peil sinds de invoering van de euro. In totaal zitten daar nu 18,199 miljoen mensen zonder werk.

Eind vorige maand was er al een recordwerkloosheid, maar dat "record" is nu gebroken. Met 11,4% staat de werkloosheid in de eurozone nu op het hoogste peil sinds de invoering van de euro in 1999.

In totaal zitten er nu 18,199 miljoen mensen in de eurozone zonder werk. Dat zijn er 34.000 meer dan eind augustus. In de hele Europese Unie ligt de werkloosheid op 10,5%.

De hoogste werkloosheid is er in Spanje (25%) en Griekenland (24,4%). Dat cijfer zal wellicht nog oplopen nu er steeds meer bespaard moet worden en de recessie verder om zich heen grijpt.

Oostenrijk heeft de laagste werkloosheidscijfers (4,5%) voor Luxemburg, Nederland en Duitsland. Daar schommelt de werkloosheid rond de 5,5%. Met 7,4% doet België het beter dan het gemiddelde in Europa.

Zaterdag European Job Day

Volgende zaterdag organiseert de Europese Commissie in het Berlaymontgebouw in Brussel een European Job Day. Meer dan honderd werkgevers uit de EU zullen er in totaal 2.400 vacatures voorstellen. Werkzoekenden kunnen ook online deelnemen.