Overstappen is voortaan makkelijker

Vandaag treedt de nieuwe telecomwet in werking. Daardoor kan iedereen makkelijker overstappen naar een andere operator en worden consumenten ook beter beschermd.

De opzegvergoeding verdwijnt voor wie zijn telefoon-, gsm-, internet- of televisieabonnement opzegt na zes maanden. Het is nu ook mogelijk om bij een tariefverhoging kosteloos een abonnement stop te zetten, ook al gaat het maar om een indexaanpassing.

De beëindiging kan onder meer per brief, per e-mail of per sms naar een specifiek nummer van de operator. Het hoeft dus niet meer met een aangetekend schrijven. Een mondelinge beëindiging via de telefoon zal evenwel niet volstaan.

De operatoren moeten meer informatie geven bij het afsluiten van een contract. Dat zal niet meer via telefoon kunnen. Er komt ook een nieuw internettarief voor mensen met een laag inkomen en u wordt ook gewaarschuwd als uw factuur een bepaald bedrag overschrijdt.

Met de nieuwe wet voldoet ons land aan de Europese regels.