Parket opent vooronderzoek naar Alain Courtois

Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend naar senator Alain Courtois van de MR. Hij wordt verdacht van belangenvermenging. Courtois is lijsttrekker in de stad Brussel bij de lokale verkiezingen.

De zaak draait rond subsidies die de Brusselse regering toekende aan de vzw Irisport. Courtois was daarvan de voorzitter. Irisport zou inbreuken gepleegd hebben op de wet op openbare aanbestedingen en er is sprake van belangenvermenging.

De Brusselse regering kreeg vorige week een kritisch rapport van de dienst financiën over de kwestie. Volgens het document moeten de subsidies worden teruggestort. Courtois, die eerder actief was bij de Belgische voetbalbond en bij de voetbalcub RSC Anderlecht, verliet de raad van bestuur van Irisport in februari.

lees ook