School, buschauffeur en begeleidster in verdenking gesteld

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een school, een buschauffeur en begeleidster in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag op een 7-jarig jongetje uit Willebroek. Een jaar geleden belandde de leerling onder de wielen van een schoolbus. Hij was met het koordje van zijn rugzak tussen de busdeuren blijven hangen.

De jongen kwam in september 2011 om het leven toen hij uit de schoobus stapte. Het koordje van zijn rugzak bleef hangen toen de bus weer vertrok. Daardoor kwam de jongen onder de wielen terecht.

De school, buschauffeur en begeleidster worden nu in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag. De busbegeleidster zou vooral de kinderen op de bus in het oog gehouden hebben en geen aandacht besteed hebben aan het kind dat van de bus stapte, zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen. "Maar over schuld of onschuld kan ik uiteraard nog geen uitspraken doen", klinkt het.