26 studenten doodgeschoten in Nigeria

In het West-Afrikaanse land Nigeria zijn 26 studenten omgekomen bij een schietpartij op de campus van de universiteit van Mubi, in het noordoosten van het land. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het geweld.
Archieffoto van de universiteit van Mubi

Onbekenden drongen het gebouw binnen en schoten iedereen neer die in de weg liep. De ordediensten weten nog niet wie de daders zijn.

Er gaan vermoedens in de richting van de radicaal-islamitische beweging Boko Haram, die  wel vaker bloedige aanslagen pleegt in Nigeria. Boko Haram strijdt voor een islamitische staat in het noorden van Nigeria, waar een meerderheid van de bevolking moslim is.

Sommige waarnemers suggereren dat het geweld ook te maken kan hebben met de studentenverkiezingen omdat verschillende kandidaten voor die verkiezingen zijn doodgeschoten.