"Vuil Brussel door mentaliteitsprobleem"

Volgens Tom Pintens, die als inwoner van de Marollen actie voert voor een netter Brussel, is de stad niet proper door een mentaliteitsprobleem van de inwoners. "De burgemeester maakt er geen prioriteit van", zegt ook Els Ampe (Open VLD). Volgens Ans Persoons (SP.A) worden er al 25 boetes per dag voor sluikstorten uitgeschreven.

"Er is te weinig gebeurd om sluikstorters aan te pakken", zegt Els Ampe van oppositiepartij Open VLD. "Twee boetes per maand, per ambtenaar is te weinig."

Ans Persoons van de SP.A weerlegt de opmerking van Ampe. "We zitten gemiddeld aan 25 boetes per dag. En dat stijgt nog dagelijks."

"Er is hoe dan ook een mentaliteitsprobleem, in Brussel doet men niks aan de vuile straten. Netheidsaffiches en flyers om te sensibiliseren belanden ook op straat."

"Er is geïnvesteerd in veel middelen om onder meer graffiti te verwijderen en sluikstort aan te pakken", verdedigt Persoons haar coalitie. "Maar natuurlijk moet je ook werken aan de mentaliteit van de mensen."

"Verdoken ploegen zijn toch veel effectiever", reageert Ampe. Ze wil zo de sluikstorters beter opsporen en aanpakken. "Het kan toch niet dat je 's avonds over vuilzaken en dozen struikelt in de Nieuwstraat."

"Netheid is volgens burgemeester Freddy Thielemans (PS) niet prioritair. Politieagenten lachen mij uit als ik een sluikstorter wil aangeven", aldus inwoner Pintens.

lees ook