Broodjesverbod in historisch centrum Rome

Rustig een broodje eten onder een stralende zon en intussen genieten van de omgeving zit er vanaf volgend jaar niet meer in in het historische centrum van Rome. De politie zal vanaf 1 januari 2013 iedereen beboeten die op pleinen in de Italiaanse hoofdstad zit te eten.
Piazza Navona.

De wet "ter bescherming van het historische centrum" is gisteren aangenomen. In gebieden met historische of archeologische waarde geldt vanaf 1 januari 2013 een verbod om er met eten en drank rond te hangen.

Wie dit toch nog doet, riskeert een boete tussen 25 en 500 euro. Rond historische trekpleisters zoals de Piazza Navona , het Pantheon en het Colosseum zal er streng gecontroleerd worden. Andere Italiaanse steden zoals Venetië en Bologna verboden eerder al het eten en drinken rond historische gebouwen en pleinen.