Foo Fighters voor onbepaalde tijd in de koelkast

Dave Grohl, de frontman van de Amerikaanse rockgroep Foo Fighters, heeft in een open brief op Facebook bevestigd dat zijn groep een tijdje van het toneel zal verdwijnen.

"Ja, het is bittere ernst. Ik weet niet wanneer Foo Fighters opnieuw zal optreden. Ik ben er zeker van dat de band nooit ontbonden zal worden, maar het is tijd om elk onze eigen weg te gaan", meldt Dave Grohl op de Facebookpagina van Foo Fighters.

De zanger bevestigt daarmee de woorden die hij enkele dagen geleden uitsprak tijdens een concert op het Global Citizen Festival in New York. Hij zei toen dat hij niet wist wanneer Foo Fighters nog eens op een podium zal staan.

In de brief op Facebook schrijft Grohl dat er van een split of ontbinding van de groep geen sprake is. "Ik had nooit gedacht dat Foo Fighters zo lang zou blijven bestaan. Er zijn periodes geweest dat ik de handdoek in de ring wou werpen, maar ik kan deze groep nooit opgeven. Het is mijn leven, familie, wereld", klinkt het.

De voormalige drummer van Nirvana meldt dat de groep voor een onbepaalde tijd op pauze wordt gezet. "Ik ben er zeker van dat we elkaar ooit terugzien", bedankt Grohl de fans van Foo Fighters.