Kleine vrouw doet grote beer afdruipen

Wat zou u doen mocht u op een doordeweekse dag oog in oog komen te staan met een hongerige zwarte beer? Het is een gebeurtenis waarvan we hopen dat we die nooit moeten meemaken, maar een Amerikaanse vrouw had minder geluk toen ze uit haar veranda stapte.
Beer en vrouw staan oog in oog met elkaar, maar de dame is duidelijk niet onder de indruk.

Zij zag iets verderop hoe de zwarte kolos langzaamaan aanstalten maakte om op huisbezoek te gaan, maar zover is het - gelukkig voor de eigenares - nooit gekomen. Niet zonder risico bleef ze aan de deuropening staan en riep ze de hongerige beer verschillende dingen toe, in de hoop dat hij zou vertrekken.

"Ga naar beneden, ga weg, ga weg, ga weg", schreeuwde ze naar de verschrikte beer die al die tijd werd gefilmd door een man, vermoedelijk de echtgenoot van de brullende vrouw.

De beelden van de ongewenste ontmoeting werden in enkele dagen tijd door 481.000 mensen bekeken op YouTube. De reacties daar zijn veelzeggend. Zo vraagt iemand zich af van wie we het meeste schrik moeten hebben: van de vrouw of van de beer. Nog iemand anders heeft medelijden met de beer, "die overduidelijk op zoek was naar een vriend."

lees ook