Matt Reeves regisseert sequel "Planet of the apes"

De Amerikaanse cineast Matt Reeves gaat de film "Dawn of the planet of the apes" regisseren. De 46-jarie Reeves is bekend van de horrorthrillers "Let me in" en "Cloverfield". Andy Serkis (foto) vertolkt de hoofdrol in de film.

De originele "Planet of the apes" uit 1968 met hoofdrolspeler Charlton Heston was een bioscoopsucces. De film was gebaseerd op "De apenplaneet" van schrijver Pierre Boulle. In de jaren 70 volgden er drie sequels.

In 2001 was er een succesvolle remake van de originele "Planet of the apes" door Tim Burton met Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter en Tim Roth.

Vorig jaar verscheen "Rise of the planet of the apes" in de bioscoop. Regisseur Rupert Wyatt zou ook de volgende "Apes"-film maken voor filmstudio 20th Century Fox, maar hij wordt nu vervangen door Matt Reeves. Zijn film wordt in 2014 in de zalen verwacht. Andy Serkis (foto) vertolkt net als in de vorige "Apes"-film de hoofdrol.