Na “Tomtesterom” komt “Tomvraagterom”

Computerspelletjes moeten het doorgaans hebben van hun amusementswaarde. Maar voor Tom Vanhoutte (CD&V) uit Torhout dienen ze een ander doel. Op zoek naar een luchtige manier om zich aan de kiezer voor te stellen, verpakte hij zijn prioriteiten voor de volgende legislatuur in een game.

“Van opleiding ben ik informaticus,” zegt Vanhoutte. “Games hebben me altijd al gefascineerd en daarom wilde ik er een gebruiken voor mijn campagne.” Tijdens het spel vallen voortdurend voorwerpen uit de lucht. Die moet de speler in een winkelmandje opvangen. “Ik heb het spel doelbewust eenvoudig gehouden. Iedereen moet het kunnen spelen.”

Na afloop verschijnen alle voorwerpen in een “boodschappenlijstje” en wordt duidelijk waarnaar Vanhoutte streeft. Zo wil hij onder meer een verkeersluwe markt, betaalbare woningen en een nieuwe stationsbuurt. Stuk voor stuk prijzige ambities maar de jonge politicus is realistisch: “Ze kunnen niet allemaal op zes jaar tijd gerealiseerd worden. Maar in de politiek is een langetermijnvisie nodig.”

Met de zeventiende plaats op de CD&V-lijst is het weinig waarschijnlijk dat Vanhoutte een zitje in de gemeenteraad kan bemachtigen. Maar hij blijft hoopvol: “Ik kom uit een politiek nest. Momenteel ben ik lokaal voorzitter van de CD&V jongeren. Ik hoop op termijn een trapje hoger te kunnen klimmen.”

lees ook