Nu ook Franstalige oproepingsbrieven in Kraainem

In de faciliteitengemeente Kraainem zijn nu ook Franstalige oproepingsbrieven verstuurd. Eerder had iedere inwoner al een Nederlandstalige brief in de bus gekregen. "Vermoedelijk gaat het om een stunt van het FDF", aldus Luk Van Biesen (Open).

In de faciliteitengemeenten Sint-Genesius-Rode, Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem hebben de Franstalige meerderheden hun inwoners een oproepingsbrief verstuurd voor de komende verkiezingen, al gebeurde dat niet overal op dezelfde manier. In Kraainem bijvoorbeeld kregen de afgelopen dagen enkel een aantal Franstaligen een oproepingsbrief in de bus.

Het versturen van Franstalige oproepingsbrieven in faciliteitengemeenten druist in tegen de omzendbrief-Peeters. De brieven mogen immers enkel in het Frans verstuurd worden naar inwoners die er uitdrukkelijk om vragen.

"Het is onduidelijk wie er achter het versturen van de brieven zit. Niet alle Franstaligen kregen er één", aldus Luk Van Biesen, lijsttrekker voor de Nederlandstalige eenheidslijst Open, over de situatie in Kraainem. Vermoedelijk gaat het om een stunt van het FDF", klinkt het. "Schepenen van andere Franstalige partijen hebben mij dit weekend immers nog verzekerd dat er geen zouden opgestuurd worden."

lees ook