Piet Van Berkel in het kostuum van Bart De Wever

Piet Van Berkel, de lijsttrekker voor N-VA in Lanaken, draagt op de verkiezingsbrochure van zijn partij het pak van Bart De Wever. "Dat is een ludieke reactie op een uithaal van onze burgemeester Marino Keulen (Open VLD), klinkt het.

Marino Keulen, burgemeester van Lanaken, haalde half augustus hard uit naar de N-VA in zijn blog op de website van Open VLD Lanaken. "Straks wordt zelfs het kleinste dorp van Vlaanderen bestuurd door een mini-Bart De Wever", verwees Keulen naar de nationale promotie van Bart De Wever door de N-VA.

De N-VA in Lanaken heeft nu op een ludieke manier gereageerd door lijsttrekker Piet Van Berkel op de verkiezingsbrochure af te beelden in het kostuum van Bart De Wever. "Met een kwinkslag willen we aantonen dat de uithaal van Keulen sterk overdreven was", aldus lokaal N-VA-voorzitter Koen Meyers.

Op de voorpagina van brochure van de N-VA zijn er trouwens ook nog andere opvallendheden te bespeuren. Zo staan vier politici van andere partijen, onder wie Marino Keulen, als baby afgebeeld (foto in tekst).

"Dat is allemaal heel ludiek bedoeld", aldus Meyers. "We tonen Marino Keulen bijvoorbeeld als baby in een zwembad omdat hij ijverde voor een zwembad in Lanaken, wat gewoon veel te duur is", aldus de N-VA-voorzitter.

lees ook