Showbizzblad Story maakt special over Syrië

Het weekblad Story, bekend om zijn showbizz-verhalen, pakt deze week uit met een special over de burgeroorlog in Syrië. "Niet zo ontspannend als de rest van ons blad, daarvan zijn we ons bewust. Maar dit kan zo niet blijven duren", klinkt het.

Op de voorpagina van de nieuwe Story moeten Debby Pfaff & Nicolas, Angelina Jolie & Brad Pitt en boer Hugo uit "Boer zoekt vrouw" de aandacht delen met Syrië. Story brengt deze week immers een tien pagina's tellende special over het bloedige conflict, onder de titel "Menselijk drama. Onze politici doen niets!".

De special bestaat uit een reeks aangrijpende foto's, een interview met VRT-journalist Rudi Vranckx, een gesprek met een Syrische vluchteling in België en een portret van dictator Bashar al-Assad en zijn glamoureuze vrouw Asma.

Dat juist Story, een showbizz-blad, aandacht schenkt aan het bloedbad in Syrië, is verrassend. In zijn editoriaal verklaart hoofdredacteur Frederik De Swaef waarom. "Wat er vandaag in Syrië gebeurt, is een echte schande. Daarom heeft de redactie van Story besloten deze week extra hard te werken, ons blad uit te breiden en een special van 10 pagina's te maken over alles wat u moet weten over het conflict in Syrië".

De Swaef roept de lezers ook op om politici aan te schrijven. "Is het niet om militaire steun te bieden en de belaagde bevolking te bevrijden, dan kan België misschien toch al het voortouw nemen om de meer dan 300.000 mensen te helpen opvangen die ondertussen al het land zijn uitgevlucht."