SP.A-schepen: "De Lijn doet haar zin in Leuven"

Volgens SP.A-schepen Jaak Brepoels doet De Lijn haar zin in Leuven. "Ik heb zware bedenkingen bij de wijze waarop het nieuwe Rector De Somerplein heringericht is", aldus Brepoels. Hij sluit zich op deze manier aan bij de kritiek van de Leuvense oppositiepartijen.

Niet de nieuwe naam van het voormalige Fochplein doet vandaag stof opwaaien in Leuven, maar wel de inrichting van het plein en de nieuwe "onveilige" verkeerssituatie. En dat laatste wordt vooral vervoersmaatschappij De Lijn kwalijk genomen.

"Leuven heeft bij De Lijn al vaak aangedrongen om meer bussen langs de ring te laten rijden", zegt Brepoels op een lijsttrekkersdebat. "We kunnen echter zeggen wat we willen, maar De Lijn doet verder haar eigen zin."

De facelift van het Fochplein kon vooral bij Open VLD niet op veel bijval rekenen. Lijsttrekker Rik Daems en co bleven zelfs weg op de officiële inhuldiging twee weken geleden. Maar ook een aantal Vlaams Belangleden stuurden hun kat.

Het is opvallend dat nu een SP.A-schepen zich uitlaat over de toestand van het plein en het "onveilig" noemt. Brepoels raadt zijn fietsende kinderen zelfs af om via de Bondgenotenlaan, tussen station en Rector De Somerplein, naar de binnenstad te fietsen en omgekeerd.

Ook de ondergrondse parking voor fietsen aan het nieuwe plein is geen onverdeeld succes. "De parking mag niet gezien worden als een oplossing van het fietsenparkeerprobleem in de stad", aldus Brepoels.

 

lees ook