Telenet wil investeren in Vlaamse televisie

Telenet heeft in een persbericht aangekondigd dat het bedrijf de komende vier jaar 30 miljoen euro wil investeren in de "creatie en productie van zowel Vlaamse kwaliteitsfictie als andere Vlaamse programma's en formats". Het telecombedrijf organiseert op 22 oktober een conferentie met de sector om te onderzoeken hoe de samenwerking met de sector kan gebeuren.

Telenet heeft het project "Telenet STAP" voorgesteld in een persbericht. "Telenet STAP" moet de Vlaamse audiovisuele wereld toelaten verder te blijven bouwen aan kwalitatief sterke lokale televisie- en filmproducties, meldt Telenet.

Telenet wil met "Telenet STAP" de creatieve sector een boost geven. "We willen ervoor zorgen dat Vlaamse fictie betaalbaar blijft voor de Vlaamse televisiekijkers", klinkt het.

Alle erkende Vlaamse productiehuizen, die voor hun werking uitsluitend of minstens grotendeels afhankelijk zijn van commerciële activiteiten en inkomsten, kunnen een beroep doen op "Telenet STAP". Op 22 oktober vindt een rondetafelconferentie plaats met de Vlaamse audiovisuele sector. "Telenet STAP" zal volgens Telenet vanaf 2013 operationeel zijn.