Vroegere FN-kandidate onwelkome MR-kandidaat

In Schaarbeek heeft de MR afstand genomen van een kandidate op de MR-lijst. Anita Piret was in 2010 kandidaat voor de extreemrechtse partij Front National en dat kan niet door de beugel, vindt MR-voorzitter Charles Michel.

Piret stond in 2010 op de lijst van het FN en een jaar eerder, bij de regionale verkiezingen van 2009, was ze op de lijst van het Front Démocratique Bruxellois te vinden onder de naam Annaouck Piret. Nu staat ze op plaats 39 van de Schaarbeekse MR-lijst, die wordt getrokken door Georges Verzin.

Haar kandidatuur is echter niet naar de zin van MR-voorzitter Charles Michel. Die kwam naar eigen zeggen nu pas te weten dat Piret ooit "op een extreemrechtse lijst" stond. "Dat is uiteraard onverenigbaar met een plaats op de MR-lijst", klinkt het in een persbericht. Piret kan niet meer van de lijst worden gehaald, maar mocht ze verkozen worden, zal ze geen deel uitmaken van de MR-fractie in de gemeenteraad, zegt Michel.

lees ook