Zalm Albert Heijn besmet met salmonella

Klanten die gerookte zalm van het huismerk van Albert Heijn hebben gekocht, worden verzocht die terug te brengen naar een Albert Heijnwinkel. De zalm is besmet met salmonella, hij is ook in ons land verkocht.

n Nederland zijn sinds eind juli al zeker 200 mensen ziek geworden na het eten van de gerookte zalm van een visfabrikant uit Harderwijk. De zalm werd ook verkocht in de Belgische vestigingen van Albert Heijn.

Klanten die de zalm van Albert Heijns eigen merk hebben gekocht, worden dringend verzocht die niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijnwinkel, waar ze bij inlevering het aankoopbedrag vergoed krijgen. Dat geldt ook voor gerookte zalm die klanten in de diepvriezer hebben liggen.

Op de bewuste verpakkingen staat de EG-code EL-41A82EC of NL-6115EG. De terugroeping betreft alle THT- en productiecodes.

De zalm is intussen uit de winkels gehaald. Delen van de partij vis zijn geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Ook daar zijn zeker ruim honderd mensen besmet.