Zeg niet Boardwalk Empire, wél Birdwalk Empire

De gevierde gangsterserie Boardwalk Empire heeft een hele gedaanteverandering ondergaan. De hoofdrollen worden niet langer vertolkt door Steve Buscemi en Michael Pitt, maar wel door verschillende personages uit Sesamstraat.

De eerste 30 seconden van het filmpje ogen bijzonder knap, want de intro van de populaire HBO-serie is vernuftig geparodieerd in een alternatieve Birdwalk versie. In plaats van een verbod op alcohol - er liggen geen flessen op het strand zoals in de originele serie,  is er in Birdwalk Empire een verbod van toepassing op de verkoop van gezouten koeken.

Vervolgens duiken de gevederde hoofdrolspelers (Nucky Ducky Thompson en Mallard Capone) op die zo op hun eigen specifieke manier over de dijk lopen. En die manier valt duidelijk niet in de smaak bij de tegenspeler Clucky Luciano. Uiteindelijk moet agent Van Cuckoo tussenbeide komen om het probleem op te lossen.

lees ook