"Geen domme geit, want diploma industriële scheikunde"

"Stem op dit geitje", dat prijkt op de campagnewagen (vanzelfsprekend een geitje) van CD&V-kandidate Ingrid Kempeneers. Een idee van haar echtgenoot, die volgens Kempeneers haar trouwe campagne-"lijder" is.

Het idee voor de campagne kwam er na een vakantie in Frankrijk. Kempeneers is verzot op films met Louis de Funès en zijn 2PK'tje. 

Of de slogan ook geen negatieve connotatie heeft? "Mensen hebben tot nog toe zeer positief gereageerd", zegt Kempeneers. "Als ik ergens binnenkom, zeggen mensen spontaan: "Ah, daar is ons geitje"", voegt ze daar aan toe.

"Maar mensen die mij kennen, weten dat ik geen domme geit ben. Ik heb namelijk een diploma industriële scheikunde", aldus Kempeneers, die voor de derde keer deelneemt aan de verkiezingen.

lees ook